dcsimg

Magyar

Baxter

FONTOS BIZTONSÁGOSSÁGI INFORMÁCIÓK A TISSEEL LYO PERMETEZŐ ESZKÖZZEL TÖRTÉNŐ HELYES ALKALMAZÁSÁRA VONATKOZÓAN

A fibrinragasztó nyomásellenőrzővel ellátott permetező eszközzel, a javasoltnál nagyobb nyomáson, vagy a szövet felszínéhez való túl közeli alkalmazása esetén életveszélyes/halálos lég-, illetve gázembólia fordulhat elő.

A TISSEEL Lyo permetező eszközzel történő használata során ügyeljen arra, hogy az alkalmazott nyomás a permetező eszköz gyártója által meghatározott tartományban legyen.

A TISSEEL Lyo spray alkalmazással csak akkor használható, ha pontosan meg lehet ítélni a gyártó javaslata szerinti permetezési távolságot. Ne permetezzen a javasolt távolságnál közelebbről.
A TISSEEL Lyo‑t szigorúan csak a termékhez javasolt eszközök segítségével, az útmutatások szerint lehet elkészíteni és alkalmazni.

A TISSEEL Lyo alkalmazása során a vérnyomás, a pulzus, az oxigénszaturáció és a kilégzésvégi CO2 változását monitorozni kell a lég‑, illetve a gázembólia kialakulásának lehetősége miatt.

Feltételezett mellékhatások bejelentése

A gyógyszer engedélyezését követően lényeges a feltételezett mellékhatások bejelentése, mert ez fontos eszköze annak, hogy a gyógyszer előny/kockázat profilját folyamatosan figyelemmel lehessen kísérni. Kérjük, hogy jelentsen bármilyen feltételezett mellékhatást az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) a www.ogyei.gov.hu honlapon található mellékhatás-bejelentő felületen keresztül, vagy a honlapról letölthető mellékhatás-bejelentő lapon, amelyet visszaküldhet e-mailben ([email protected]), levélben (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, 1372 Budapest, Pf.450) vagy faxon (+36-1-886-9472).
A készítmény alkalmazása során észlelt feltételezett mellékhatásokat jelentheti a Baxter Hungary Kft-nek is a következő címre:

Baxter Hungary Kft., 1138 Budapest, Népfürdő u. 22.
Telefon: +36-1-202-1980
Fax: +36-1-202-1970
Email: [email protected]

A TISSEEL Lyo helyes alkalmazására vonatkozó részletes információkat az alábbi elérhetőségen találja:

[an error occurred while processing this directive]